Basım Endüstrisi Uluslararası Basev Kongresi’nde Buluştu

  1. Uluslararası BASEV Kongresi; ‘ İlham Veren Başarı Hikayeleri’ ana teması ile, 23-24 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlendi.

2.Uluslararası BASEV Kongresi; BASEV bünyesinde bulunan Basım Yayın Sektörü Yenilikçilik ve Mükemmeliyetçilik Merkez, Çalışmaları kapsamında ‘İlham Veren Başarı Hikayeleri’ ana teması ile ,23-24 Kasım 2016 tarihleri arasında, ihracatın kalbinin attığı yer olan; Dış Ticaret Kompleksi Türkiye İhracatçılar Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

Dijital çağda matbaacılık en köklü dönüşümlerin yaşandığı sektörlerin başında geliyor. Kurumların ve nihai tüketicilerin ihtiyaçları, beklentileri eskisinden farklı; çok daha çeşitli ve farklı ürün daha kısa sürelerde  üretilmek zorunda. Bu beklentileri karşılamak için yeni teknolojilere sahip olmak yetmiyor; onu doğru ve verimli kullanmak,sadece beklentileri karşılamak değil, yönlendirmek, ihtiyaçları şekillendirmek de gerekiyor.

Bunu başaran, katlanarak büyüyen ve müşterilerini de büyüten matbaaların başarı hikayeleri bu yılki kongrenin odağında yer aldı.

Kongrenin odağında aşağıdaki başlıkları tartışıldı:

  • Kağıt üreticileri, 5-10 yıl sonrası için ne öngörüyor? Çünkü onların öngörüleri matbaacılık sektörü için de bir projeksiyon olabilir.
  • Ticari matbaacılık (broşür,katalog vs.) küçülürken, ambalaj basımı büyüyor mu?
  • Şirket evlilikleri dönüşüm ve büyüme için bir fırsat mıdır?
  • Uluslararası matbaa zincirlerinin Türkiye’ye gerçekten bir ilgisi var mı ? Satalık, kurtulalım yaklaşımı doğru yaklaşım mı? Şirket değeri nasıl maksimize edilir?
  • Sektöre eleman yetiştiren eğitim kurumları dönüşümün ne kadar farkında?
  • Çevreyi koruyarak katma değer yaratmak, toplumun ve çalışanların yaşam kalitesine katkı sağlayan; yani sürdürülebilir bir iş modeli nasıl kurulur?
  • Peki müşteri ne düşünüyor? Sektöre müşterinin gözünden bakınca nasıl bir projeksiyon çıkıyor ? Onların gözünde matbaacılığın alternatifleri nelerdir?