MEZUNLAR BULUŞMASINDA BASEV KOORDİNATÖRÜ YAHYA TUNCER GÖRGÜN’E “ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÖZEL ÖDÜLÜ” VERİLDİ.
Marmara Üniversitesi eski Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Öğretmenliği Bölümü ile bugün devamı olan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Basım Teknolojileri Bölümü mezunları; on birinci kez bir araya geldi.
Basım Teknolojileri Bölümü tarafından üçüncüsü gerçekleştirilen “Printİstanbul” Uluslararası Basım Teknolojileri Sempozyumu sonrası, Beyaz Martı Teknesi ile İstanbul Boğazı gezisi olarak gerçekleştirilen bu buluşmaya 262 kişi katıldı.
Bölümün öğretim görevlileri ve öğretim üyeleri ile mezunlar, konuklar ve sektör temsilcilerinin katıldığı buluşmaya; BASEV Sponsorları firmalarından Acar Group Yönetim Kurulu Başkanı, İstanbul Sanayi Odası 27.Grup Basım Yayın Sanayii Meslek Komitesi Başkanı, BASEV Kurucu Mütevellisi ve dönemin BASEV Denetim Kurulu Başkanı Zekeriya ACAR ve Eşi, BASEV Sponsorları firmalarından Toyo Matbaa Mürekkepleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Satış Direktörü, BASEV Mütevelli Heyeti Üyesi ve aynı zamanda Matbaa Öğretmenliği Bölümü mezunu Engin KURT ve Eşi, Akademi Matbaacılık İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve BASEV Mütevelli Heyeti Üyesi Yusuf UYGUN ve Eşi ile BASEV Koordinatörü Yahya Tuncer GÖRGÜN ve Eşi de katıldı.
Kabataş ve Üsküdar’dan hınca hınç dolan tekne; İstanbul Boğazı’nda keyifle ilerlerken, tören yönetmeni Arş. Gör. Dr.Zafer ÖZOMAY; eski okulları Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Öğretmenliği Bölümü mezunu olarak yirmi beş yılını dolduran mezunlarına birer anı belgesi verileceğini duyurdu.
Mezunlar buluşmasına katılan ve mezuniyette yirmi beş yılını dolduranlara anı belgeleri; Basım Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç.Dr.Ahmet AKGÜL tarafından verildi.
Tören Yönetmeni Arş. Gör. Dr.Zafer ÖZOMAY; böylesi anlamlı ve coşkulu bir günde bir de özel ödül vereceklerini söyledi ve “BASEV; bugüne kadar bölümümüze gerçekten çok büyük destekler vermiştir, BASEV’in desteğiyle birçok toplantılar, seminerler, eğitimler yaptık. Yine BASEV Yayınları ile öğrencilerimizin eğitimine katkı sağladık. Bunun yanı sıra bölüm öğrencilerimize sağlanan burslar, yabancı dil eğitimi ve yurtdışına toplantı ya da fuarlara giden bölüm öğretim üyelerine sağlanan imkanlar bunların başlıcalarıdır. Tüm bu birlikteliklerde üniversitemiz ile BASEV arasında bağımızı kuran, vakıf ve sektör ile üniversitemiz arasında koordinasyon sağlayan, her konuda destek olan ve her an yanımızda bulunan ve de BASEV’in her şeyi olarak bildiğimiz BASEV Koordinatörü Yahya Tuncer GÖRGÜN’ü; bu özel ödülünü almak üzere buraya davet ediyorum.”
Zafer ÖZOMAY; plaketi birlikte vermek üzere Bölüm Başkanı Doç.Dr.Ahmet AKGÜL’ün yanına Acar Group Yönetim Kurulu Başkanı, İstanbul Sanayi Odası 27.Grup Basım Yayın Sanayii Meslek Komitesi Başkanı, BASEV Kurucu Mütevellisi ve dönemin BASEV Denetim Kurulu Başkanı Zekeriya ACAR’ı davet etti.
Bölüm Başkanı Doç.Dr.Ahmet AKGÜL; plaketin üzerinde yazan metni okudu.
“Sayın Yahya Tuncer GÖRGÜN
BASEV (Basım Sanayi Eğitim Vakfı) Koordinatörü olarak, Üniversite-Sanayi iş birliği çerçevesinde öğrencilerimize ve bölümümüze yıllardır yapmış olduğunuz değerli katkılardan dolayı teşekkür ederiz.
Türkiye Cumhuriyeti Marmara Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Basım Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç.Dr.Ahmet AKGÜL”
Zekeriya ACAR; “hepimiz basım teknolojilerinin bir parçasıyız, hoşgeldiniz, güzel bir gece diliyorum herkese. Bende Basım Sanayi Eğitim Vakfı’mızın kurucuları içerisindeyim. Vakıflar; vakfedenlerle yaşıyorlar ama ne kadar vakfedenlerle yaşasalar da onu yaşatanlar, onu ileriye taşıyanlar, onu bugünlere getirenler, o ekip çok önemli. BASEV’in de buralara gelmesinde son on yedi sene inanın Yahya beyin profesyonel duruşu, profesyonelliği; her şeyin üzerinde. Yani vakfedenler kadar da Yahya beyin bu vakıfta çek emeği var, gerçekten çok büyük emeği var. Öğrencilerimizin yetiştirilmesinde, profesyonelliğinde, sektörün bir araya gelmesinde çok çok büyük emeği var. Sizlerden ricam Yahya beye güzel ve kuvvetli bir alkış rica ediyorum.
BASEV Koordinatörü Yahya Tuncer GÖRGÜN daha sonra verdiği demeçte; “ödülü aldıktan sonra çok duygulandım. Boğazım düğüm düğüm oldu ve konuşamadım. Halbuki ben tam 45 yıllık sivil toplumcuyum, sosyal hayatın bir çok platformunda bir çok ulusal ve uluslararası ödüller aldım ama bu başkaydı, gerçekten çok duygulandım.
Ben 2002 yılında bu vakfa, dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aysan ŞAKAR’ın daveti üzerine BASEV Bursu projesini organize etmek ve başlatmak üzere yardım etmeye geldim.
Sonra 29.03.2003 tarihinde gerçekleştirilen Mütevelli Heyeti olağan toplantısında dışarıdan olmak kaydı ile Yönetim Kurulu üyeliğine seçildim ve 2005 yılı Mart ayına kadar Yönetim Kurulu üyeliği yaptım. Dönemin sonunda Başkan Sayın Aysan ŞAKAR ve dönemin Yönetim Kurulu üyeleri bana Vakıf Koordinatörlüğü görevi teklif ettiler ve tereddütsüz kabul ettim. Sektörü ve yaptığım işi çok sevdim. Bunların başında sektör liselerimizden ve üniversitelerimizin ön lisans ve lisans okullarından mezun olan gençlerimizin; piyasa tabiriyle birer mektepli olarak sektörde işe başlamalarına yardımcı olmak geliyordu. İşte bu sayede, ağırlığı bu mezunlar buluşmasında ki mezun arkadaşlar olmak üzere, birçok mezun gencimizle tanıştık, görüştük ve hayli ağırlıklı bir bölümü ile de hala görüşüyoruz.
Bunun bir diğer ayağı da sözü geçen okullarımızın çok değerli öğretmenleri, öğretim görevlileri ve öğretim üyeleri ile de hiç kopmadık.
Öğretmenlerimizin hakkı ödenmez.
Bizim sektör liselerimizde ve üniversitelerimizde ki öğretmenlerimiz; yalnızca öğrenci eğitmekle kalmıyorlar. Sektörle de iç içe yaşıyorlar ve kendi deyimleri ile daima sektörün emrinde oluyorlar.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ebedi Başkomutan ve Ebedi Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; 1927 yılında Dolmabahçe Sarayı’nda öğretmenlerle bir araya geldiğinde şöyle demiş. “Öğretmenler her fırsattan istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır.”
Hep söylediğim bir şey var; bundan yıllar önce okulun ilk açıldığı gün beni davet etmişlerdi ve açılışa katıldım. Sınıfa girdim ve öğrencilere şu soruyu sordum; “”hanginiz bu bölüme isteyerek girdiniz?”” Hiç el kalkmamıştı. Dönem sonuna kadar öğrencileri takip ettim ve hepsinin güle oynaya ikinci sınıfa geçtiklerini gördüm. Bunda en önemli faktör bu bölümün hocalarıydı. Gerçekten büyük emek veriyorlar. Şahsım, vakfım ve sektör adına kendilerine teşekkür ediyorum.
Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Sayın Prof.Dr.Mehmet OKTAV ve Basım Teknolojileri Bölümü Başkanı Sayın Doç.Dr.Ahmet AKGÜL hocalarımın şahsında, beni bu ödüle layık gören bölüm hocalarım ve yine kardeş okul Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Basım ve Yayın Teknolojileri Programı hocalarıma şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.
“Vefa”nın; bir semt adı olmadığını en iyi bilenlerden ve daima “Vefa” duygusunu yaşamının en ön sırasına oturtmuş ve gerçekten VEFALI biri olarak bana bu anlamlı ödülü; Doç.Dr.Ahmet AKGÜL ile birlikte veren Acar Group Yönetim Kurulu Başkanı, İstanbul Sanayi Odası 27.Grup Basım Yayın Sanayii Meslek Komitesi Başkanı, BASEV Kurucu Mütevellisi ve dönemin BASEV Denetim Kurulu Başkanı sayın Zekeriya ACAR’a da; boğazımı düğüm düğüm yapan sözleri için de ayrıca çok teşekkür ediyor ve şükranlarımı arz ediyorum.